Juliet - Portugallig 5.jpg
Juliet_logo.png

“De humor en het verdriet schuilen in de onbenulligheden. Je hebt het net uitgemaakt maar vindt z’n sok nog in je wasmand. Ruik je eraan?” 

Nu uit

Screenshot 2021-10-14 at 12.39.02.png

BIO

 

De Amsterdamse zangeres Juliet brengt op vrijdag 29 oktober haar debuut-EP ‘Naakt Door De Stad’ uit. Haar ode aan de grote kolkende stad

waar je geen privacy hebt en tegelijkertijd verdwijnt in de anonimiteit. Met rake teksten en een ontwapenende stem grijpt Juliet de luisteraar bij de lurven. Haar eerste singles ‘Raamkozijn’ en ‘Portugallig’ wisten de luisteraar te ontroeren. Zo veroverde ze de harten van onder andere Frits Spits en Cornald Maas en speelde ze op nationale radio en tv.

Juliet is het solo-project van Julia Schellekens (26). Ze studeerde 4 jaar aan het Conservatorium van Amsterdam en had al wat succes met het duo Sam & Julia. Nu laat ze een compleet andere kant van zichzelf zien. Delicate luisterliedjes die soms grof en grappig zijn en dan weer heel droevig.“De humor en het verdriet schuilen in de onbenulligheden. Je hebt het net uitgemaakt maar vind z’n sok nog in je wasmand. Ruik je eraan?”

Voor ‘Naakt door de stad’ werkte Juliet een jaar lang aan een zestal songs die ze schreef in een artist-residence in Portugal, nabij het kustplaatsje waar een jaar eerder haar relatie op de klippen liep. Daar gaat dan ook het laatste liedje van de EP over; Portugallig. Met haar debuut beschrijft Juliet de chaos die de binnenkant van haar hoofd is, als één grote naaktcamping middenin Amsterdam.

De tragikomische liedjes van Juliet hebben een sterke boodschap en zijn voor velen herkenbaar. Zelf werd ze geïnspireerd door haar helden Jacques Brel, Maarten van Roozendaal en Annie MG Schmidt. Omlijst door een voltallige band en blazers- ensemble en soms alleen achter de piano, wil Juliet het Nederlandse publiek uitdagen om het luisterlied niet als iets stoffigs te zien. Ze wil de Nederlandse chanson weer leven inblazen en meer inclusief maken met haar bevindingen als jonge vrouw.